Birthe's Madside

 

Grunddej til pasta
  • 300 g durumhvede
  • 2 æg
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 3-4 spsk vand
  • 1 tsk fint salt

Hæld melet i en skål. Bland med saltet. Slå æggene ud i en anden skål. Bland dem med olien og 2 spsk vand. Lav en fordybning i melet, hæld ægge/olieblandingen heri.

Ælt dejen, til dene r blank, elastisk og lidt sej. Hvis den er for sej tilsættes lidt mere vand. Er den for fugtig tilsættes lidt mere mel. Dejen bliver sejere og nemmere at arbejde med, hvis den får lov at hvile 30 minutter før udrulning.

Rul pastaen ud i hånden og skær den i passende stykker, eller endnu bedre: rul den gennem pastamaskinen. (Vær opmærksom på at nogle elektriske pastamaskiner fordrer en dej, der er mere tør end denne her).

NB! Hvis du ønsker for eksempel rød, grøn, - eller rødbedefarvet pasta, kan vandet erstattes med en tilsvarende mængde puré af for eksempel tomat, spinat eller rødbede. Skal den være gul, kommes gurkemeje eller safran, udrørt i lidt vand, i grunddejen.

Kogning af pasta: Beregn ca. 1 liter vand pr 100 g pasta. Kom salt i, når vandet koger. Kom først pastaen i, når vandet er spilkogende. Rør i pastaen med en trægaffel, mens den koger. Så vil den jverken klistre sammen eller skæres over. Kog den efter anvisningen på pakken eller til du synes, den er klar. (Fisk den op af gryden og smag på den undervejs). Hæld pastaen til afdrypning i en sigte, men skyl den ikke. Hæld pastaen i gryden med saucen. Varm den hurtigt igennem.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside