Birthe's Madside

 

Kims enkle og hurtige pastasalat
Pasta, vegetar, hovedret, tilbehør
  • 500 g pasta skruer
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 håndfuld tørret orgeano
  • 1 tsk chili puré
  • Dressing:
  • 1 spsk sennep
  • 1 dl vineddike
  • 2 dl oliven olie
  • Peber

Det er naturligvis ikke er krav, men jeg har fundet at denne ret fungere bedst hvis man bruger den type pastaskruger der er blandet af alm. skruer, spinat, og tomat skruer (og muligvis nogle flere typer).

Kog pastaskruerne efter anvisningerne på posen.

Imens kan man tilberede dressingen, hvis man ønsker at bruge den, den kan springes over hvis man ikke gider eller har tingene.

Dressing: Kom senneppen op i en lille skål tilsæt vineddike, og rør rundt til det danne en pænd jævn brun sovs uden klumper, tilføj nu olien (helst olivenolie men al olie kan bruges) som tilføres under omrøring til sovsen har den konsistens man syndes om.

Når pastaen er færdigkogt, hældes den op i et dørslag og afdryppes grundigt. Herefter hældes den tilbage i gryden (hvis den ellers er tør). Tilsæt nu dressingen (hvis man ønsker at bruge den, eller hældes lidt olivenolie over (eller hvad olie man nu har ved hånden) Kom en håndfuld tørres oregano i, og rør rundt til det er jævnt fordelt. Tilsæt det koncentrede tomat- og chili pure, og rør det rundt til det er jævnt fordelt over det hele.

Hvis man ønsker det kan man nu tilsætte diverse ekstra ting man har lyst til, f.eks. peberfrugter o.s.v. Men retten kan bestemt spises som den er.

Salaten kan spises både varm og kold.

Kilde: Kim Lykkegaard 29-04-1997

 

 

Birthe's Madside