Birthe's Madside

 

Lasagne - som Mamma selv laver den : -)
Hovedretter, Hakket kød, Pasta, Vin m.m., Gæstemad - Personer: 8
  • 500 g Lasagneplader
  • 80 g reven Parmesanost
  • Kødsauce:
  • 800 g Hakket oksekød
  • 4 fed hakket Hvidløg
  • 2 store hakket Løg
  • 1 dl Olivenolie
  • Salt og peber
  • 5 Laurbærblade
  • 1 tsk Basilikum eller timian
  • 1 Bouillonterning
  • 1 dl Rødvin
  • 1 dåse flåede Tomater
  • 1 dåse koncentreret Tomatpuré 150 g
  • Bechamelsauce:
  • 60 g Smør
  • 60 g Mel
  • 1 l Mælk, cirka
  • Salt og hvid peber
  • 1 tsk reven Muskatnød
  • 50 g reven Parmesanost

Kødsauce: Svits kødet og løgene i olien. Tilsæt krydderier, vin, flåede tomater, tomatpuré samt bouillon og lad det småsnurre i ca. 15 min.

Bechamelsauce: Bag melet af i smørret i en gryde, og pisk mælken i lidt efter lidt. Tilsæt krydderierne og Parmesanosten og lad saucen koge godt igennem.

Lasagne: Kog lasagne-pladerne (3-4 ad gangen) i rigeligt saltet vand, tilsat lidt olie, i 5-6 min. Lasagnepladerne tages op af det kogende vand og lægges til afdrypning på et tørt klæde. Smør to ovnfaste fade med olie. Læg lasagnepladerne, kødsaucen og bechamelsaucen lagvis i fadene. Strø med parmesanost mellem hvert lag. Slut lagene med kødsauce og parmesanost. Stil fadene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.

Kilde: Stine Hansen, 20 Aug 93

 

 

Birthe's Madside