Birthe's Madside

 

Maccheroni med romersk kødsauce
Pasta, hovedret 4 personer
  • Kødsauce:
  • 200 g hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 2 dl bouillon
  • 1 spsk hakket bredbladet persille
  • Salt - friskkværnet peber
  • Pasta:
  • 400 g maccheroni, penne eller anden hul pasta
  • 4 spsk smør
  • 50 g reven parmesan, asiago eller anden mager ost
  • Friskkværnet peber

Ophed olie og smør og svits hvidløget til det er blødt. Tilføj det rørte hakkekød. Rør godt rundt og smag til med salt og peber. Lad kødet simre i et kvarters tid, tilsæt så bouillonen og lad det simre videre uden låg en halv snes minutter. Den hakkede persille røres i til sidst. Kog patsaen al dente, dræn den og bland den i en varm skål med smeltet smør. Bland en granulerede ost i og drys rundhåndet med peber. Servér omgående pasta og sauce hver for sig.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 28-01-1996.

 

 

Birthe's Madside