Birthe's Madside

 

Paella for børn og voksne
4 personer
  • Ris:
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk timian
  • 3 tsk karry
  • 1½ spsk olivenolie
  • 4 dl parpoiled ris, eller smagsmæssigt bedre: basmatiris
  • 6½ dl grønsags bouillon
  • Fyld:
  • 1 kylling parteret i 8 dele(eller undelukkende 4 underlår og 4 overlår)
  • salt
  • peber
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 2 porrer
  • 1 rød og 1 grøn peberfrugt
  • 1 gourgette
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g rejer(kan undlades)

Ris: Tag alle ingredienserne frem og vej dem af. Pil hvidløget og hak det. Kom olie i en stor kasserolle og skru op for kraftig varme. Kom hivdløg, timian, karry og ris i gryden. Rør rundt og tilsæt så straks derefter bouiollnen. Læg låg på, og når det koger, skrues straks ned på laveste trin og det hele koger 12 minutter. Tag gryden af varmen og lad risen hvile under låg.

Fyld: Steg kyllingstykkerne drysset med salt og peber i en stor pande med låg i 45 minutter i olien. Vend stykkerne jævnligt, så de ikke brænder på. I en stor gryde steges grønsagerne, der er hakket og skåret i mindre stykker, til de er letbrune (ca. 8 minutter). Så blandes ris, grønsager og halvdelen af rejerne og det hele kommes i et ovnfast fad, hvor kyllingstykker og rejer lægges øverst. Det stilles i ovnen på 200 grader i 15 minutter og serveres med flutes og grøn salat.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside