Birthe's Madside

 

Pastagratin med skinke
Pasta, gratin, skinke 4 personer
  • 300 g pastarør (penne) eller skruer
  • 6 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl cremefraiche 38%
  • 300 g kogt skinke i strimler
  • 100 g reven Gruyere-ost
  • Smørklatter
  • Salt og peber

Kog pastaen i vand med salt og lad den dryppe af. Rens porrerne, flæk dem (ikke helt igennem) og skær dem i 5 cm lange stykker. Kog porrerne i lidt vand. Bland cremefraiche med porrer og tilsæt hvidløg, salt og peber. Vend pasta og skinkestrimler i sammen med ost. Smør et ovnfast fad og kom blandingen heri. Læg smørklatter på toppen og sæt fadet i ovnen ved 250°, til overfladen er gylden, ca. 15 minutter.

Server med brød og en tomatsalat med basilikum.

 

 

Birthe's Madside