Birthe's Madside

 

Pasta med blomkål
Pasta, middagsret 4 personer
  • 400 g pasta - (penne, fusili)
  • 30 g usaltet smør
  • 350 g blomkål
  • 1 mellemstort løg
  • 1/4 tsk knust chili
  • 500 g solmodne tomater
  • 1½ dl fløde
  • 6 spsk reven parmesan
  • Salt - friskkværnet peber

Kog blomkålshovedet i rigeligt usaltet vand så det netop bevarer sprødheden. Pil kålen i buketter, når den er kølet lidt af. Smelt smørret i kasserollen ved ca. 150° og svits løgringene til de er bløde og har taget lidt farve. Tilsæt en pris chili og blomkålsbuketterne og vær bare lidt rundhåndet med saltet. Når blomkålen efter 8 -10 minutter er brunet lidt, tilføjes tomaterne efter de er blancherert og befriet for skind og kerner. Bring pastaen i kog. Tilsæt fløden til saucen og kog den ind til ca. det halve. Bland den drænede pasta og saucen og servér straks med reven parmesan.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 28-01-1996.

 

 

Birthe's Madside