Birthe's Madside

 

Pasta med klipfisk
Pasta, middagsret 4 personer
  • 1 kg klipfisk
  • 1 portion marinara-sauce
  • 400 g pasta -(farfalle,conchiglie maccheroni)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk smør
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk kapers
  • 4 store udstenede, sorte oliven
  • 3 mynteblade
  • 3 basilikumblade
  • Friskkværnet sort peber

Udvand klipfisken i et døgn - skift vandet mindst 6 gange. Fjern skind og evt. ben, skær kødet i stykker på et par cm's brede og rul dem i mel. Ophed smør og olie i kasserollen. Brun fiskestykkerne og hvidløgene på alle sider - tag evt. hvidløgene fra. Hak mynte- og basilikum-bladene, olivenerne og tilsæt dem sammen med kapers og tomatsaucen - (se opskrift lyn-tomatsauce). Lad kasserollen simre i en snes minutter uden låg. Kog pastaen al dente uden salt. Dræn den og bland den med halvdelen af saucen. Resten servéres til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 21-01-1996.

 

 

Birthe's Madside