Birthe's Madside

 

Pasta med muslinger og citron
4 personer
  • 1½ kg rensede, skrubbede blåmuslinger
  • 2½ dl tør hvidvin
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 3 fed snittet hvidløg
  • 4 spsk kraftig oliven olie
  • 4 dl hakkede persilleblade
  • saft samt reven skal af citron
  • salt
  • peber
  • spaghetti

Hæld muslingerne i en gryde med vin og damp dem under låg 4-5 minutter, til alle muslinger har åbnet sig. Ryst gryden under dampningen og kassér de muslinger som ikke har åbnet sig. Si kogelagen kog løg og hvidløg møre i lidt af olivenolien, tilsæt persille samt væde fra muslingerne og kog det hele ind til knap det halve. Pil ¾ af muslingerne ud af skallerne og lun dem i saucen, der smages til med resterende olie, citronsaft samt citronskal, salt og peber. Kog og afdryp spaghettien, vend den med saucen og server retten i varme, dybe tallerkener med de hele muslinger og naturligvis lune sicilianske landboller.

Denne opskrift er også afprøvet med hele rejer, med et rigtigt godt resultat.

Kilde: Alt for damerne 43/1996 - Michael Boel

 

 

Birthe's Madside