Birthe's Madside

 

Pasta med ostesauce og urter

  • 1 porre

  • 150 g løse majs

  • ¾ l urtebouillon

  • 275 g båndpasta

  • 1½ dl piskepløde

  • 40 g reven cheddarost

  • 1-2 fed finthakket hvidløg

  • reven muskat

  • hvid peber

  • salt

  • 3 papirtynde skiver spegeskinke

  • 1-2 spsk rosa peber

  • friske basilikumblade

Gør porren i stand og snit den i meget små tern og skyl dem godt under rindende, koldt vand. Skyl også majskornene. Bring urtebouillonen i kog. Damp urterne heri i knap 4 minutter. Tag dem op med en hulske og hold dem lune. Tag 1-2 dl af urtevandet fra og gem til saucen senere.

Bring atter urtebouillonen i kog - spæd evt. med et par kopper vand yderligere. Kog båndpastaen, til den er al dente dvs. mør uden at være slasket. Det tager ca 9 minutter - husk dog altid at følge anvisningen på pakken. Hæld væden fra den kogte båndpasta og bland urterne i.

Lav saucen, imens du koger båndpastaen. Bland piskefløden med lidt af urtevandet og lun det ved svag varme. Tilsæt finthakket hvidløg og rør den fintrevne cheddaost i lidt ad gangen. Lun saucen igennem, til al osten er smeltet og konsistensen er cremet. Smag til med rigelig reven muskat og hvid peber og krydr med ganske lidt salt.

Servering: Hæld den lune osteflødesauce hen over den skoldhede pasta. Server med spegeskinke skåret i meget tynde, korte strimler fordelt hen over retten, og drys med de tørrede rosa peberkorn. Pynt med friske basilikumblade - det giver en ekstra frisk og pikant smag til saucen.

Kilde: Jan Dahl

 

 

Birthe's Madside