Birthe's Madside

 

Pasta med rødtunge og koriander limesauce
Italiensk, pasta, fisk 4 personer
  • 4 rødtungefileter (100g)
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 25 g smør
  • 4 skalotteløg
  • ½ spsk olivenolie
  • 1-2 små røde udkernet fint
  • Hakket chilli (evt 1 stor)
  • 1 dl halvtør hvidvin
  • 1 spsk fint hakket koriander
  • 3 dl grønssagsboullion
  • 1 dl fløde 13%
  • 3 tsk majsstivelse
  • Saft og skal fra 1 lime
  • 2 æggeblommer
  • ½ tsk salt
  • 250 g pasta
  • Tilbehør:
  • Et italiensk brød

Fileterne skæres igennem på langs. Vendes i mel krydres med salt og peber. Steges gyldne i smør 2-3 min på hver side. Løgene hakkes fint. Svitses i olien med chilli i 2-3 min. uden at tage farve. Hvidvinen hældes ved og koges ind til det halve. Koriander og boullion tilsættes. Majsstivelsen udrøres i fløden og røres i koges kort igennem saucen smages til med limesaft og lidt revet skal. Æggeblommerne røres med salt. Lidt af saucen (ca. 1dl) røres i. Hældes i saucen under piskning. Herefter må saucen ikke koge yderlige. Pastaen koges efter anvisning på emballagen. Fordeles på varme tallerker. Saucen hældes over.

 

 

Birthe's Madside