Birthe's Madside

 

Pasta med røget laks og brandy
Pasta, middagsret 4 personer
  • 400 g pasta - (farfalle,conchiglie maccheroni,linguine,taglia-telle)
  • 75 g smør
  • 250 g røget laks
  • 1½ tsk brandy efter eget valg
  • 6 spsk cremefraiche
  • Friskkværnet sort peber

Uregulære laksestykker er mest smagfulde. Skær fisken i strimler. Kog pastaen al dente og hold den klar. Smelt smørret i en kasserolle ved jævn varme - ca. 150° - og svits laksestrimlerne et øjeblik. Hæld så en sjat spiritus ved og straks efter cremefraichen. Rør rundt med en træspartel. Smag til med peber og rør forsigtigt saucen sammen med pastaen. Laksens røgede aroma kommer eminent til sin ret - og enhver vin smager sublim hertil.

Brandy: F.eks. Armagnac, brændevin, cognac, grappa, marc de bourgogne, whisky.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 21-01-1996.

 

 

Birthe's Madside