Birthe's Madside

 

Pasta og tørrede bønner
Pasta, middagsret 4 personer
  • 1½ kg svinekam
  • 400 g maccheroni, penne
  • 400 g tørrede bønner
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt - friskkværnet peber

Udblød bønnerne i vand i 5 timer. Kog svinekødet med 4 l. vand i 1 time. Hæld vandet fra og hæld 4 l. frisk vand ved, 2 tsk. salt, peber, hvidløget, olien, de udblødte bønner og de purérede tomater. Småkog i 3 kvarter - eller til bønner og kød er møre. Rør hyppigt, men forsigtigt. Kog pastaen al dente, dræn den og kom den i gryden. Rør forsigtigt og lad retten simre en halv snes minutter uden låg. Svinekødet skæres i skiver før serveringen. Kraftig kost - Hvidløgsbrød er velegnet hertil.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 28-01-1996.

 

 

Birthe's Madside