Birthe's Madside

 

Pastaruller med laksefyld
Hovedretter, Pasta, Fisk, Gæstemad, Div. urter - Personer: 4
  • Pastadej:
  • 200 g Mel
  • 2 Æg
  • 2 spsk Olie
  • Salt
  • Bechalmelsauce:
  • 40 g Smør
  • 40 g Mel
  • 7 dl Mælk – cirka
  • Salt og peber
  • ½ Citron
  • Fyld:
  • 400 g Laksefilet
  • ½ Citron
  • 1 Fennikel
  • 1 fed presset Hvidløg
  • 150 g Cremefraiche 38%
  • 2 spsk Mozzarella-ost
  • 1 bakke frisk Basilikum
  • 40 g Smør

Cannelloni ripieni di salmone: Tilbered en pastadej af mel, æg, olie og salt. Til saucen smeltes smørret. Melet røres i og bages af under omrøring et par min. Bring mælken i kog og tilsæt den lidt efter lidt under omrøring. Saucen må ikke blive for tyk. Lad den koge ved svag varme i 10 min. Rør i den af og til. Smag til med salt, peber og citronsaft. Til fyldet skæres laksen i strimler og stænkes med citronsaft. Fennikelknolden skæres i fine strimler og sauteres sammen med hvidløget i smør i 10 min. Cremefraiche og ost røres i. Smag til med salt og peber. Tag gryden fra varmen og tilsæt den strimlede laks og klippede basilikumblade. Bred lidt af saucen ud i bunden af et smurt ovnfast fad. Rul pastadejen tyndt ud og skær den i ca. 15x10 cm store firkanter. Læg laksefyldet i en stribe på hver firkant og rul sammen på den lange led. Læg rullerne side om side ovenpå saucen i fadet. Hæld resten af saucen over og sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 30 min.

Kilde: Stine Hansen, 20 Aug 93

 

 

Birthe's Madside