Birthe's Madside

 

Spaghetti Bolognese 2
4 personer

Kan sagtens udbygges med f.eks. bacon, selleri, gulerødder elller andre personlige favoritter. Ikke just en hurtig ret, men den vinder, hvis den får den anbefalede tid.

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • hvidløg efter smag (jeg giver den gerne fire store fed)
  • oregano
  • 2 laurbærblade
  • en bouillon-terning (eller okse-fond, hvis man er raffineret)
  • en smule cayenne-peber
  • et ganske lille drys muskat
  • et glas rødvin (en god karftig italiensk, hvis en sådan haves)
  • 4 spsk tomatpure
  • et glas mælk
  • salt
  • peber
  • spaghetti efter behag

Løg og hvidlæg snittes og steges i olivenolie. Kødet tilsættes og steges. Krydderier, bouillon og rødvin tilsættes. Efter ti minutter tilsættes ligeledes tomatpuré. Kødet skal herefter simre ved svag varme i mellem 1 og 4 timer, alt efter hvor god tid, man har. Jo længere tid - jo bedre smag. Ti minutter før servering tilsættes et glas mælk. Smages til med salt og peber.

Serveres med pasta (helst spaghetti) og godt med FRISK Parmasan.

Kilde: Jacob Svarre

 

 

Birthe's Madside