Birthe's Madside

 

Spaghetti ai sette odori (spaghetti med rå tomater og urt)
Pasta, italiensk, vegetar, krydderurt
  • 600 g fuldmodne tomater
  • 1 stængel blegselleri
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt basilikum
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk oreganoblade
  • 4 spsk oliven olie
  • 400 g tynd spaghetti
  • Salt
  • Peber

Denne ret forventer at man bruger friske krydderurter.

Nogle timer inden serveringen dyppes tomaterne let i kogende vand, flås, kvartes og befrise for stilk og kærner. Tomaterne drypper af og skæres derefter i mindre stykker. Blegsellerien pudses af. Løg og hvidløg pilles og hakkes meget fint sammen med blegsellerien. Basilikum, persille og oregano bruses let over, duppes tør og snittes fint. I en skål der også er stor nok til at rumme den kogte pasta, blandes tomater, blegselleri, løg, hvidløg og kryderurter godt med olien, og kryderes kraftigt med salt og peber. Derefter skal det stå tildækket og trække i mindst 3 timer.

Pastaen koges og dryppes godt af og blandes med tomaterne.

Kilde: Kim Lykkegaard 22-04-1997

 

 

Birthe's Madside