Birthe's Madside

 

Spaghetti med blåmuslinger, blæksprutte og rejer
Pasta, middagsret 4 personer
  • 400 g spaghetti
  • 500 g blåmuslinger - friske
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g solmodne tomater
  • 200 g blæksprutte
  • 200 g pillede rejer
  • 1 spsk hakket persille

Skrub muslingerne grundigt og skyl dem to - tre gange i frisk vand. Lad dem dryppe af og kassér åbne skaller. Kom en smule vand i bunden af en stor gryde og bring det i kog. Styrt muslingerne i gryden. Læg låget på så dampen kan slå dyrene ihjel. Rør to - tre gange i gryden. Tag muslingerne ud af skallerne og gem dem varmt. Kast de lukkede skaller bort. Gem suppen. Svits hvidløget i et par spsk olie. Tilsæt tomaterne, en smule salt og peber. Kog ind. Skær blækspruttekødet i ringe og svits dem i resten af olien. Tilsæt rejerne. Si muslingesuppen og hæld den ved blæksprutterne. Kog ind. Muslingerne tilføjes lige før serveringen. Drys med persille.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 21-01-1996.

 

 

Birthe's Madside