Birthe's Madside

 

Spinatpasta med laks
Hovedretter, Gæstemad, Fisk, Pasta - Personer: 4
  • 1 stykke kogt Laks, ca. ½ kilo
  • ½ kg frisk Spinatpasta
  • ½ l Piskefløde
  • 2 spsk Smør
  • 1 spsk reven Parmesan
  • Frisk dild
  • Reven muskatnød
  • Salt og hvid peber

Pil laksen i flager, sørg for at alle ben er væk. Kom fløden og smørret i en gryde og lad det koge ind til to trediedele. Kom osten i og smag til med muskatnød, salt, friskkværnet hvid peber og til sidst den fint klippede dild. Det skal være en mild sauce, og den skal ikke smage stærkt af ost. Kom forsigtigt den flagede laks i og varm det godt igennem. Kog imens pastaen i rigeligt vand tilsat en spsk olie og salt. Husk, frisk pasta skal kun koge 3-4 min. Hæld pastaen i et dørslag, og kom den i en varm skål, eller portionsanret på tallerkner. Hæld lakse-saucen over og servér med det samme. Brød og en grøn salat med lidt fint skåret fennikel vil passe fint til.

Kilde: Stine Hansen, 20 Aug 93

 

 

Birthe's Madside