Birthe's Madside

 

Sultanens Risfad
4-6 personer

En god ret hvis man vil have noget, der er lidt mere lækkert end det man plejer at få.

  • 4 dl ris
  • salt
  • ½ tsk gurkemeje
  • 4 tomater
  • ½ lille selleri
  • 250 g champignon
  • olie
  • 250 g friske bønnespirer
  • ½ spsk basilikum
  • 1 bdt persille
  • 5 æg
  • salt
  • peber
  • rasp
  • smør
  • evt. 500 g oksekød

Risene koges i vand tilsat salt og gurkemeje. Tomaterne skives og sellerien rives. Champignonerne skives og rives. Tomater, selleri, bønnespirer og basilikum samt hakket persille tilsættes. Grønsagerne simrer ca. 5 min. Æggene piskes sammen, med salt, peber tilsættes, og når risene er kogt og lidt afkølede vendes de i æggemassen. I et smurt, højt ovenfast fad lægges oksekødet i bunden, der efter lægges halvdelen af risene, herover fordeles grønsagerne, der drysses med salt, og resten af risene lægges ovenpå. Der drysses med rasp, og et par smørklatter fordeles øverst. Fadet stilles i en 200° varm ovn 20-30 min. Hvis du har varmluftovn så skruer du ovnen ned på 180°.

Serveres med det samme.

Kilde: Kirsten Saarup - Vegetariske festmiddage - Michael H. Christensen

 

 

Birthe's Madside