Birthe's Madside

 

Tortelli alla mugellana al sugo (fyldt pasta)
6 personer
  • 300 g mel
  • 3 æg
  • 3 spsk mælk
  • salt
  • Fyld:
  • 300 g kogte kartofler
  • 6 spsk pastasovs(se opskrift)
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk hakket persille

Melet lægges i en stor bunke på bordet. En stor fordybning laves, og æg og mel kommes heri, en knivspids salt tilsættes. Dejen piskes/æltes med en gaffel eller finger, mens melet gradvis trækkes ind til en lind dej, der æltes igennem på bordet. Dejen hviler i ca. ½ time. Kartofler moses og røres sammen med pasta sovs, persille og hvidløg. Smages til med salt og peber. Dejen rulles ud-evt. på en pastamaskine. Stikkes ud med et glas. På hver lægges en skefuld fyld. Dejen foldes omkring fyldet, og trykkes sammen med fingrene, langs kanten. Pastaen koges ca. 5 min. i rigeligt kogende vand, trækker derefter i ca. 5 min. i vandet, vendes i pastasovs, serveres straks.

 

 

Birthe's Madside