Birthe's Madside

 

Mexikanske majs-pandekager, Enchilladas
4 portioner
  • 3 dl vand
  • 125 g majsmel (groft anbefales)
  • 25 g smør
  • 25 g gær
  • ½ dl lunkelt vand
  • 1½ tsk salt
  • 1/3 tsk peber

Vandet bringes i kog. Majsmelet drysses i, rør rundt til det er en stiv grød. Rør smørret i og stil det hen til det er lunkent. Udrør gæren i den ½ dl. vand. Tilsættes grøden og æltes meget grundigt. Tilsæt hvedemel til dejen holder op med at klæbe. Stilles til hævning gerne 3 - 4 timer. Slå dejen ned og rul den ud til en gammel l - krones tykkelse. Stik ud i cirkler ved at ridse rundt om en stor desserttallerken. Lægges på panden i meget varm olivenolie og bages gylden på begge sider. Pandekagerne kan evt. fyldes med lidt af hvert.

Kilde: Poul Holt: Grøn Gastronomi.

 

 

Birthe's Madside