Birthe's Madside

 

Abrikossovs
Anvendelse: Lyst kød, f.eks. kylling, kalkun og kalvekød.
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • ½ spsk olie
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 2 dl æblemost
  • ca. 2 tsk majsstivelse
  • 1 knivspids stødte nelliker
  • evt. 1 tsk eddike
  • ca. 1 spsk sukker

Pil og hak løget, og svits det i olien. Klip abrikoserne i mindre stykker (de skal ikke udblødes), og svits dem med. Tilsæt bouillon og æblemost, og kog sovsen i ca. 20 minutter under låg, til abrikoserne er møre. Blend evt. sovsen, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Tilsæt nelliker og evt. eddike. Smag til med sukker, salt og peber.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Den lette sovsekogebog", 1993

 

 

Birthe's Madside