Birthe's Madside

 

Asparges m. grøn sauce
(6 pers)
  • 400 g frosne,optøede rejer m. skal
  • 500 g friske grønne asparges
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • Grøn sauce:
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl små dildkviste
  • 1 1/2 dl creme fraiche 38%
  • 2 æggeblommer
  • 1/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g ørredrogn
  • Pynt:
  • Dildkviste
  • Tilbehør:
  • Flutes

Pil de hele rejer. Kom aspargesene i kogende vand tilsat salt og kog dem 2 - 3 min., efter tykkelse. Lad dem dryppe af i et dørslag.

Grøn sauce: Blendt og dild i ca. 20 sek. Kom creme fraiche i en lille gryde og varm den op til kogepunktet. Rør æggeblommerne sammen i en skål. Pisk lidt af den varme creme fraiche i æægeblommerne og hæld den derefter tilbage i gryden under stadig piskning. Varm saucen op uden at den koger. Tilsæt den "Grønne" fløde og varm saucen ignnem. Smag til med salt og peber.

Servering: Anret asparges, rejer og ørredrogn i grupper på portionstallerkner. Server saucen i en skål ved siden af.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside