Birthe's Madside

 

Auberginedip
4 personer
  • 2 stk. auberginer (ca. 600 g)

  • 100 g kvark

  • salt og peber

  • 1 potte frisk finthakket basilikum

  • 2 spsk. citronsaft

  1. Skyl auberginerne. Skær stilk og blomst af. Læg dem i et ildfast fad, og bag dem møre i ovnen ved 180 C i ca. 1½ time.

  2. Afkøl auberginerne, når de er færdigbagte. Halvér dem, og skrab frugtkødet ud med en ske. Blend det, eller hak det fint med en kniv. Kom det i en skål, og rør kvark i. Smag til med salt, peber, finthakket basilikum og citron.

Tip: Auberginedippen kan smages til med tabasco, hvidløg eller andre krydderier i stedet for basilikum.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Livet er Fedt”, 1996 Af kok og ernærings- og husholdningsøkonom Katrine Klinken

 

 

Birthe's Madside