Birthe's Madside

 

Bechamelsovs
Sovs til Lasagne, Tortelini eller bare til pasta generelt.
(4-6 personer)
  • margarine
  • mel
  • 1 liter mælk
  • ost
  • muskatnød eller muskatblomme

Smelt ved jævn varme margarinen i en gryde, tilsæt mel under kraftig omrøring, indtil der ikke er mere flydende fedtstof tilbage. Tilsæt nu ca. halvdelen af mælken og sørg for hele tiden at røre i sovsen. Tilsæt ost og muskat efter smag. Tilsæt resten af mælken undervejs, når sovsen bliver tykkere, men sørg for at den næsten koger hele vejen igennem forløbet. Hvis du ønsker en kraftigere smag af muskat, kan du komme den i inden melet.

Servering: Bruges som den hvide sovs i lasagne, sovs til tortelini, eller bare som en sekundær sovs til en ellers kedelig tirsdags pastaret.

Kilde: Morgan Roderick

 

 

Birthe's Madside