Birthe's Madside

 

Charmoula-marinade til grilning af fisk og kød
  • 2 rødløg
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 2 spsk stødt kommen
  • 2 spsk paprika
  • ¼ tsk rød chili-flager (tørret) eller hak evt. selv en tørret chili groft
  • 4 spsk hakket, bredbladet persille
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 spsk hakkede korianderblade
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • friskkværnet sort peber

Alle ingredienserne kommes i en blender eller hakkes meget fint. Kommes i en gryde og varmes let op. Køles af og bruges generøst.

NB! Fede fisk egner sig bedst, da de tager kortere tid for marinaden at give smag til. Brug for eksempel laks, makrel eller helleflynder. Marineres i store tern på spyd og grilles på grillpande i ovn eller over havegrillen. I stedet for fisk kan der bruges lam, kylling eller kalv.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside