Birthe's Madside

 

Cremefraiche-sauce til kød fondue
(6 pers.)
Til en kød-fondue anvender man skært mørt oksekød, der er skåret i fingertykke stykker 3-4 cm lange. Hertil serveres 3 forskellige sauce af creme fraiche, smagt til med forskellige krydderier.
  • Rød sauce:
  • 1 bæger creme fraiche (180 ml)
  • 3 spsk tomatketchup
  • ½ tsk groft salt
  • 4 stænk tabasco sovs
  • ½ fed hvidløg
  • 1 knsp cayenne peber til pynt
  • Grøn sauce:
  • 1 bæger creme fraiche (180 ml)
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ spsk hakket persille
  • 1 spsk fintklippet purløg
  • 2 tsk tørret dild
  • 1 knsp friskkværnet peber
  • 2 tsk sukker
  • ½ spsk vineddike
  • lidt grønt drys til pynt
  • Gul sauce:
  • 1 bæger creme fraiche (180 ml)
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ spsk citronsaft
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk sukker
  • lidt karry til pynt

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside