Birthe's Madside

 

Gammeldags tykmælk
  • 1 liter sødmælk
  • 1 dl kærnemælk (frisk tappedato)
  1. Sødmælken opvarmes i gryde til 75-85 grader, og afkøles igen med det sammen til stuetemperatur (20-22 grader) i vandbad.
  2. Kærnemælken tilsættes under omrøring, og der røres efterfølgende i ½-1 minut i mælken. Dette er vigtigt for at få kulturen fra kærnemælken jævnt fordelt i mælken.
  3. Mælken fordeles nu i 3-4 dybe tallerkner, og overdækkes med folie eller stanniol. Henstand i 1 døgn ved stuetemperatur.
  4. Tykmælken er nu færdigsyrnet, og kan nyde med friskrevet rugbrødsdrys blandet med brun farin.

NB! Den færdige tykmælk kan holde sig på køl 3-4 døgn.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside