Birthe's Madside

 

Græsk agurke-yoghurt [tzatziki]
Dip 4 personer
  • 1 salatagurk
  • 450 g yoghurt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk oliven olie
  • Dild eller mynteblade - kan
  • Udelades
  • Salt - friskkværnet peber

Hæld yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe af. Skræl agurken, del den på langs og fjern kernerne. Rasp den groft på et råkostjern og tryk væden af i et viskestykke. Pres hvidløgene over yoghurten og rør den glat i en skål med olien. Smag til med salt og peber, før agurken blades i. Den skyllede dild/mynte bruges som pynt. Servér den kold med sigtebrød eller varme hvidløgsbrød.

Kilde: Livsglad mad, Borgan’s forlag.

John Erik Hansen 4/12-95

 

 

Birthe's Madside