Birthe's Madside

 

Grøn libanesisk sovs (salkha)
Sauce 4 personer
  • 3 1/4 dl olivenolie
  • 1 tsk sennepspulver
  • Cayennepeber
  • 1/4 tsk allehånde
  • 1½ rød vineeddike
  • 1 spsk estragon
  • 1 spsk merian
  • 1 spsk hakket purløg
  • 1 spsk hakket top af forårsløg
  • 1 spsk persille
  • 1 spsk hakket kørvel
  • 1 tsk rørsukker
  • Køkken eller middelhav'ssalt

Start med at blende olien, en tsk salt og sennepspulveret. Knus allehånden, tilsæt den og cayennepeberet. Tilsæt vinedikken lidt efter lidt og forsæt med krydderurterne - og evt. en pris sukker. Smag til med mere olie, eddike og salt.

Saucen er holdbar i ugevis i køleskab.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 4/12-95

 

 

Birthe's Madside