Birthe's Madside

 

Humus
  • 125 g kikærter
  • vand til iblødsætning og kogning
  • 2 spsk vand
  • 3 - 4 spsk olivenolie
  • 1 - 2 tsk citronsaft
  • 1 fed presset hvidløg
  • salt
  • peber
  • evt. 1 bundt hakket persille

Sæt kikærterne i blød i rigeligt koldt vand natten over, mindst 8 timer. Smid vandet væk, skyl ærterne godt, og kom dem i en gryde med vand. Kog dem ca. 1 time, til de er så møre, at de kan moses. Hæld kogevandet væk. Purér ærterne, bedst i en foodprocessor. Kom vand og olie i, til konsistensen er cremet. Smag til med citron, hvidløg og krydderier. Smagen bliver lidt kraftigere, når humosen bliver kold. Afkøles midst 1 time. Hakket persille kan vendes i eller drysses over.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 1

 

 

Birthe's Madside