Birthe's Madside

 

Hvidvinssauce med purløg
(4 personer)
  • ½ liter hvidvin
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl bouillon (fiske eller grøntsags)
  • 3 spsk kold smør
  • salt
  • frisk stødt hvid peber
  • 1 bdt purløg

Kog hvidvinen halvt ned i en gryde. Kom piskefløde og bouillon i og kog yderligere sovsen ned i ca. 15-20 min, eller indtil sovsen bliver tykkere i konsistensen. Klip purløg i fine stykker. Skær det kolde smør i terninger og pisk det i sovsen. Kom purløg i sovsen lige inden den skal serveres og smag til med salt og stødt hvid peber.

Tips: Start med at lave sovsen, når du har sat kartoflerne over.

Servering: Server sovsen sammen med ovnbagt fisk, stegt fisk eller stegt svinekød, nye kartofler og salat.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside