Birthe's Madside

 

Kalvemørbrad m. svampesauce
(6 pers)
  • Gratineret kartoffelmos:
  • 1½ kg skrællede kartofler i mindre stykker
  • 1 liter vand
  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • 3 æggeblommer
  • 3 dl friskhakket persille
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 æggehvider
  • 100 g mixarella
  • 50 g smør
  • 150 g kalvemørbrad i skiver
  • 1/2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Svampesauce:
  • 150 g østershatte i strimler
  • 150 g markchampignon i kvarte
  • stegesky fra panden
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 1/2 liter piskefløde
  • 2 spsk saucemel
  • 1 spsk tør, hvid portvin
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smuttede mandler i halve
  • evt. kulør
  • Tilbehør:
  • Sukkerærter

Gratinering: ca. 25 min. ved 200°.

Gratineret kartoffelmos: Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i et ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt persille og smag ti med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel mosem i 2 smurte, ovnfaste fade ( ca. 13 x 24 cm. ) og drys med ost. Gratiner dem midt i ovnen. Lad smørret gyldne på en pande. Steg mørbradbøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag mørbradbøfferne af panden og drys med salt og peber. Hold dem varme.

Svampesauce: Svits svampene i stegeskyen på panden ca. 1 min. og hæld dem i en gryde. Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog. Tilsæt saucemel under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca 1 min. Smag til med portvin, salt og peber. Vend mandlerne i. Tilsæt evt. Kulør.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside