Birthe's Madside

 

Kødsovs/Tomatsovs
(4 personer)
  • 2 dåser flåede luksustomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 okseboullionterning
  • 1 glas champignoner
  • 600 g hakket oksekød
  • lidt fløde
  • paprika, peber, salt,
  • oregano, basilikum,
  • (Krydderimix.)

Løg hakkes, og svitses/brunes sammen med champignoner og kød i bunden af en gryde. Boullion terningen røres ud i en dl varmt vand. De flåedetomater og vandet med den udrørte boullionterning puttes i gryden. Hvidløg pilles og presses, og kommes i gryden sammen med kryderierne. Tilsidst hældes lidt piskefløde i sovsen (1/8 l). Sovsen bringes i kog og skal simre i et par minutter.

Servering: Serveres sammen med salat til pasta/ris. (Kan også anvendes som sovs til koteletter i fad, og hvis champignoner udelades, som kødsovs til Lasagna)

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside