Birthe's Madside

 

Kold barbecuesovs
Anvendelse: Frikadeller, kylling, koteletter og grillmad.
  • 2½ dl oksebouillon
  • 3 spsk barbecuesauce
  • 2 spsk tomatketchup
  • 1½ tsk paprika
  • 2 fed presset hvidløg
  • peber
  • chilipulver
  • 1-1½ tsk majsstivelse

Bring bouillon, barbecuesauce, tomatketchup, paprika og hvidløg i kog i en gryde. Smag til med peber og chili, og jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Kog sovsen igennem i 3 minutter, og afkøl den inden servering.

Tips: Hvis sovsen ikke jævnes, kan den bruges som grillmarinade. Lad kødskiver eller kylling trække ½-1 time i marinaden i køleskabet, før de grilles.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Den lette sovsekogebog", 1993

 

 

Birthe's Madside