Birthe's Madside

 

Kreolsk smørsauce
(4 pers)
  • 3 dl hvidvin
  • 2-3 spsk hvidvinseddike
  • 2 finthakkede forårsløg
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 fed fint hakket hvidløg
  • reven skal af 1 limefrugt
  • 100 g smør i terninger
  • rørsukker eller almindeligt sukker efter behag
  • salt og peber

Kom hvidvin og hvidvinseddike i en gryde og kog det ned til det 2/3. Tilsæt de finthakkede forårsløg og kog yderligere sovsen ned til under det halve. Tilsæt piskefløde, reven skal af lime og hakket hvidløg i, og kog også det en del ned. Lige før servering piskes smørret i lidt ad gangen og sovsen varmes derefter op uden at koge. Denne sovs skal først og fremmest justeres i forhold til sur-sød balancen. Dvs. du skal komme sukker i, indtil den ikke smager surt længere, men heller ikke sødt. Dernæst skal der smages til med salt og peber.

Servering: Server med nye kartofler og Grillet kreolertorsk i marinade af olie, hvidløg og limeskal og limesaft.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside