Birthe's Madside

 

Krydret rødkål m. appelsindressing
(4 pers)
  • Appelsindressing:
  • 3 dl ymer
  • 1 tsk sukker
  • 5 tsk appelsinsaft
  • 1/4 tsk fintrevet appelsinskal
  • 1/4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Krydret rødkål:
  • 25 g smør
  • 500 g fintsnittet rødkål
  • 2 spsk ribsgelé
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk stødt allehånde
  • 1/4 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Appelsindressing: Rør ymer sammen med sukker, appelsinsaft og - skal. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør den op inden serveringen. Krydret rødkål: Lad smøret gyldne i en dyb pande. Tilsæt rødkål, ribsgelé, ingefær, allehånde og kanel. Steg kålen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til med salt og peber. Server appesindressingen i en skål ved siden af.

Servering: Kan serveres til: Stegt andebryst og brød eller kartofler.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside