Birthe's Madside

 

Løgsovs
Anvendelse: Kogt torsk, anden fisk, hakkebøf eller fjerkræ.
  • 2 store løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 hvide peberkorn
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk eddike
  • ½ tsk fint salt
  • 1 spsk olie
  • evt. en anelse sukker

Pil løgene, og skær dem i kvarte. Pil hvidløget. Kom løg, hvidløg og peberkorn i en lille gryde. Tilsæt vand, indtil løgene er dækket, og kog i 20 minutter. Blend æggeblomme, eddike, salt og olie sammen i en blender. Sigt løgene over i en skål (gem kogevandet), og fjern peberkornene. Blend løgene med æggeblandingen, og spæd op med kogevandet, til du synes, at sovsen har den rette konsistens. Varm sovsen godt igennem i en gryde under omrøring. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber og eventuelt en anelse sukker.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995

Af Rasmus Bo Bojesen

 

 

Birthe's Madside