Birthe's Madside

 

Marinerede grønsager
(4 personer)
  • Marinade:
  • 4 spsk eddike
  • 1 tsk groft salt
  • 1 1/2 tsk basilikum, tørret
  • 2 spsk olie
  • 2 dl vand
  • Grønsager:
  • 6 gulerødder (ca. 300 g)
  • 1 squash (ca. 400 g)
  • 300 g bønner
  • 2 liter vand
  • 1 1/2 spsk groft salt
  • Dressing:
  • 3 1/2 dl creme fraiche 18%
  • 1/2 tsk groft salt
  • peber friskkværnet

Grønsager: Skræl gulerødderne. Lad lidt af toppen blive tilbage. Kog grønsagerne enkeltvis i kogende vand tilsat salt. Gulerødderne 3-4 min. squashen 3-4 min., og bønnerne 1 min. Læg grønsagerne til afdrypning (de skal marineres mens de endnu er lune). Skær squashen i 1 cm tykke skiver. Læg de lune grønsager i flade skåle og hæld marinaden over. Lad grønsagerne trække 1-2 timer.

Dressing: Smag creme fraiche til med salt og peber. Servér de marinerede grønsager og creme fraiche-dressingen til en stegt svinekotelet.

Kilde: Creme Fraice dressinger/sauce fra Karolines Køkken

Indsendt af: Kenneth Skovly Pedersen

 

 

Birthe's Madside