Birthe's Madside

 

Melitzánosaláta (Auberginedip)
Græsk
  • 1 stor aubergine
  • 2 dl yoghurt
  • 3 spsk rasp
  • 1 dl olivenolie
  • saften fra en halv citron
  • 3-4 fed knust hvidløg
  • 1 dl finthakket persille
  • salt
  • peber

Prik auberginen med en gaffel, kom den i ovnen ved 200 grader og bag den i en lille time. Når auberginen er kølet af pilles den fri for skind og moses til puré med en gaffel eller evt. i blenderen. De øvrige ingredienser røres i, olien tilsidst i en tynd stråle, mens der hele tiden røres kraftigt, som til mayonnaise. Pureen serveres afkølet, anrettet på en tallerken og evt. pyntet med et par citronbåde og/eller en sort oliven.

Servering: Kan serveres som tilbehør til hovedretter, men bruges i Grækenland oftest som meze sammen med andre små delikatesser til ouzo.

Kilde: Susanne Buus-Pedersen

 

 

Birthe's Madside