Birthe's Madside

 

Ovnbagt vildlaks med Hollandaisesauce ala Pia Kærsgård
(1 person)
  • 1 vildlaks 1½-2 kg i fileter med skind
  • 50 g smør/margarine
  • 1 citron i skiver
  • 1 dl hvidvin
  • lidt dild, salt og peber
  • Hollandaisesauce:
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk vand
  • 100 g smør i terninger
  • citronsaft, salt og peber

Læg laksen med skindsiden nedad i smurt bradepande, kom smør/margarine citronskiver og dild på. Tilføj hvidvin og dæk bradepanden med alufolie. Stil den i ovnen ved 220 gr i 20 min.

Til saucen piskes æggeblommer og vand tykt over vandbad, tilsæt smør lidt efter lidt til en tyk, jævn sauce, som ikke må koge. Smag til med citronsaft, krydderier.

Kilde: Flemming Rømer

 

 

Birthe's Madside