Birthe's Madside

 

Pandepebersovs til bøf
(4 pers)
  • 20 g stegefedt eller smør
  • 1 hakket løg
  • 1-2 spsk blandede groftknuste peberkorn (sorte,grønne,hvide,røde eller 1 slags)
  • 1½ dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • salt

Når du har stegt bøfferne, lægges de i stanniol og stilles lunt. Knus peberkorn i en morter eller bank på dem med en kagerulle under et klæde. Kom (evt. mere) smør på panden. Sauter hakket løg og peber til det er gyldenbrunt. Hæld vand ved og kog panden af. Når væden er kogt lidt ind, tilsættes fløde, som koger yderligere ind. Tilsæt salt og citronsaft og smag til. Er sovsen for sur, kommes sukker i for at justere sur-sød balancen.

Servering: Servér sammen med peberbøffer, tilbehør (fx broccoli, gulerod, chips, ærter, bønner osv.) og salat.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside