Birthe's Madside

 

Pastapenne med skinke og broccolisauce
4 personer
  • 400 g pennepasta

  • 3 liter vand

  • 1 spsk salt

  • 1 tsk olie

  • ! forårsløg

  • 1 fed hvidløg

  • 1½ spsk olivenolie

  • 200 g skinke i små stykker

  • 250 g broccoli i buketter

  • 1½ dl fløde 13 %

  • Evt. lidt majsstivelse udrørt i lidt vand eller mælk

Kom pastaen i det kogende vand med salt og olie. Lad den koge efter anvisning på pakken, der som regel siger 9-12 minutter. Er det en god pasta, bliver den føst bideklar, lige inden den er færdig. Hæld straks vandet fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Pil og hak forårsløget og hvidløg. Steg det i en stor pande med låg eller en gryde med låg ved middelvarme, til de er gennemsigtigt men ikke brune. Kom så skinke, broccoli i buketter og fløde ved og lad det småkoge under låg i 5 minutter. Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes med noget maksstivelse rørt ud i lidt koldt mælk eller vand og derefter koge nok 1 minut. Vend til sidst pastaen i den varme sauce og server straks med revet parmesan og tomatsalat og brød til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside