Birthe's Madside

 

Sandras moderne brune sovs
Anvendelse: Frikadeller, hakkebøf, lever mv.
  • 4 skalotteløg
  • 1 tsk olie
  • 1½ spsk balsamicoeddike eller rødvinseddike
  • 5½ dl kraftig kalve- eller oksebouillon
  • 3/4 dl hvedemel
  • 1 dl vand
  • evt. lidt kulør

Pil og hak skalotteløgene, og svits dem i olivenolien, uden at de tager farve. Hæld eddiken over, og lad det koge næsten helt ind, før bouillonen tilsættes. Lad blandingen koge godt igennem. Jævn sovsen med melet rørt op i vand. Lad den koge op og derefter simre i mindst 5 minutter, men gerne længere. Smag til med salt og peber, og servér sovsen som den er, eller si skalotteløgene fra.

Tips: Sovsen kan farves med kulør, men brugfes balsamicoeddike, får sovsen en lys brun farve.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995

Af Sandra Leigh Draznin

 

 

Birthe's Madside