Birthe's Madside

 

Sauce à la Béchamel
Les Soupers de la cour (Hofmiddage), 1755.
  • 1 skive skinke
  • nogle champignons
  • 2 chalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kryddernelliker
  • 1 laurbærblad
  • lidt basilikum
  • en klump smør
  • Desuden:
  • en god slump mel
  • fløde eller god mælk
  • Eventuelt:
  • persille

I en gryde kommes en skive skinke, nogle champignons, to charlotteløg, et fed hvidløg, to kryddernelliker, et laurbærblad, lidt basilikum samt en klump smør.

Det hele opvarmes, til det begynder at blive brunt; så kommes en god slump mel i og der tilsættes fløde eller god mælk. Det hele koges nu i en halv time ved lavt blus og sies derefter.

Servering: Ved serveringen kan man eventuelt drysse finthakket persille over.

Kilde: GASTRONOMI, Til bords med historien af Henry Notaker.

 

 

Birthe's Madside