Birthe's Madside

 

Sellerisovs
(4 personer)
  • 25 g smør eller margarine
  • 3 spsk hvedemel
  • ca. 6 dl kogevand fra Kødboller
  • salt og peber
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 1 lille selleri (ca. 400 g)
  • 1-2 porrer (200 g)
  • Tilbehør:
  • Kartofler
  1. Smelt smørret eller margarinen, og rør melet i. Svits opbagningen i ca. 1 min. Tilsæt kogevandet lidt ad gangen, og pisk sovsen igennem. Smag til med salt, peber og muskat.
  2. Skræl sellerien, og skær den i små terninger. Flæk og skyl porrerne, og skær dem i tynde skiver. Læg selleristykker og porrer i sovsen, og kog dem møre, ca. 5 min. Læg bollerne i, og varm retten igennem.

Servering: Serveres til kartofler og Kødboller

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995

Af Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

 

 

Birthe's Madside