Birthe's Madside

 

Sennepssauce
Sauce 4 personer
  • ½ l mælk
  • ½ løg
  • 2 spsk smør
  • 1½ spsk hvedemel
  • 2 spsk reven peberrod
  • 4 spsk piskefløde
  • 1 laurbærblad
  • 1 persillekvist
  • Sennepspulver
  • Salt - friskkværnet peber
  • Evt. Rørsukker (kan udelades

Bring mælken til kogepunktet i en kasserolle sammen med det halve løg, laurbærbladet, persillen, lidt salt og peber. Tag kasserollen af varmen og si indholdet efter 5 minutter. Smelt smørret i en ren kasserolle, rør melet godt rundt i 1 minut. Hæld så mælken ved og kog den et par minutter under omrøring. Bland sennep, peberrod og fløden i og pisk. Prøv forskellige typer sennep og gør evt. sennepssmagen stærkere. Sennepssauce egner sig til kogt skinke og grønsager.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 4/12-95

 

 

Birthe's Madside