Birthe's Madside

 

Sennepssovs
Anvendelse: Hakkebøf, andet stegt kød, fisk og fjerkræ.
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g smør eller margarine
  • 3-4 spsk Dijon-sennep
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk tørret timian
  • evt. ½-1 dl vand

Pil hvidløget, og hak det fint, eller pres det gennem en hvidløgspresse. Svits hvidløget i smør eller margarine, uden at det tager farve. Tilsæt sennep, og lad det stege ved SVAG varme i 5 minutter under stadig omrøring. Dette gøres for at fjerne eddiken i sennepen, så den bevarer sin gode smag, men ikke er for stærk. Tilsæt tomater og timian, og lad blandingen simre uden låg i 3-4 min. Tilsæt evt. vand, og lad sovsen koge igennem. Smag til med salt og peber.

Tips: Ønskes en jævn sovs, kan den blendes.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995

Af Rasmus Bo Bojesen

 

 

Birthe's Madside