Birthe's Madside

 

Stegte rødspættefileter m. sellerisauce
(4 pers)
  • Stegte rødspættefileter:
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 rødspættefileter ( 450g)
  • 50 g smør
  • Sellerisauce:
  • 1/4 liter mælk
  • 1/4 knoldselleri i tændstiktynde stave (200g)
  • 1 1/2 spsk saucemel
  • 1/2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • Kartofler og gulerødder
  • Pynt:
  • Friskhakket persille

Stegte rødspættefileter: Bland hvedemel, salt og peber sammen. Vend fileterne i melblandingen. Steg dem i gyldent smør på en pande, ca. 1 min. på hver side. Tag fileterne op og hold dem varme.

Sellerisauce: Hæld mælk og selleristave på panden og bring blandingen i kog. Tilsæt saucemel under omrøring og kog saucen igennem ved jævn varme i ca. 2 min. Smag til med salt og peber.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside