Birthe's Madside

 

Stegt hornfisk
(4 pers)
  • Dressing:
  • 3 1/2 dl syrnet fløde 9%
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Salat:
  • 200 g pillede appelsiner i både
  • 200 g fintsnittet hvidkål
  • 125 g æble i tynde både
  • Stegt hornfisk:
  • 400 g udbenede hornfisk
  • 1 spsk sød, mild sennep
  • 2 spsk rugmel
  • 1/4 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • Tilbehør:
  • Kartofler

Dressing: Smag syrnet fløde 9% til med koriander, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Salat: Fjren hinderne fra appelsinbådene. Læg hvidkål i et fladt fad og fordel herpå appelsin- og æblebåde. Hæld dressingen over salaten og stil den tildækket i køleskabet.

Stegt Hornfisk: Halver Hornfiskene på tværs. Pensl kødsiden med sennep. Fold Hornfiskene på tværs og luk dem med en kødnål. Vend dem i en blanding af rugmel og salt. Lad smørret gyldne på en pande og steg Hornfiskene ca. 5 min. på hver side.

Tips: I stedet for Hornfisk kan anvendes Sild.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside